'Ik snap heel goed dat PSV Eloy heeft gehaald, er moet concurrentie zijn'

'Ik snap heel goed dat PSV Eloy heeft gehaald, er moet concurrentie zijn'

25-08-2017 09:25
3

Hidde Jurjus ligt nog altijd op schema om in de toekomst de eerste doelman van PSV te worden, maar zondag neemt hij het met Roda JC op tegen zijn broodheer. Hij heeft desondanks nauw contact met Eindhoven.

Jurjus hoopt snel een steunpilaar te zijn voor Roda. "Ik ben nieuw en zal eerst punten moeten pakken. Natuurlijk is er af en toe nog wel contact met de mensen van PSV en houden ze mijn ontwikkeling in de gaten, maar ik ben alleen met Roda JC bezig", zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

De Achterhoeker wordt door technisch manager Marcel Brands van PSV op de hoogte gehouden van de perikelen op keepersvlak. "Ik snap heel goed dat PSV Eloy heeft gehaald. Er moet altijd voldoende concurrentie zijn en voor mijn ontwikkeling was het beter om dit seizoen een heel jaar te spelen", reageert Jurjus. "Ondanks de eerste twee nederlagen bevalt het me hier goed."

Jurjus hoopt PSV zondag pijn te doen. "Iets meenemen bij PSV gaat niet meevallen, maar niets is onmogelijk. We hebben niet echt een ploeg die alleen maar alles dicht wil gooien en we willen ook graag aan voetballen toekomen. Soms moet je misschien wat concessies doen om resultaten te boeken."