Pröpper hard na kritiek: Hij kan het nu loslaten, meer schijt hebben aan dingen

Pröpper hard na kritiek: "Hij kan het nu loslaten, meer schijt hebben aan dingen"

26-08-2017 12:50
7

Robin Pröpper (Heracles) heeft net zoals zijn broertje Mike (Den Bosch) veel geleerd van Davy Pröpper. De oudste van de drie broers maakte deze zomer de transfer naar Premier League-club Brighton & Hove Albion.

"Ik was de kleinste, ik had een handlanger nodig. Dus zocht ik de sterkste en de grootste op, dat was Davy", vertelt Robin in gesprek met TC/Tubantia. "We trokken ons allebei op aan Davy. We hoefden maar naar hem te kijken om te zien wat je moest doen om prof te zijn."

"Offers brengen, puur gaan voor je sport. Hij was niet stereotype, niet van de show, had geen grote mond, maar liet zijn voeten spreken", vervolgt Robin (23) over zijn twee jaar oudere broer, die na jaren bij Vitesse en PSV zijn transfer naar Engeland verdiende.

Makkelijk ging het echter niet altijd voor de oudste Pröpper-telg, die zeker in zijn eerste maanden bij PSV veel kritiek om zijn oren kreeg. "Hij kan het nu loslaten, meer schijt hebben aan dingen. Je ontkomt niet aan de meningen van anderen, ik ook niet. Het is voor iedereen lastig om er mee om te gaan, je wordt toch open en bloot aan de rest van de wereld geserveerd."