Streppel heeft al Van Aken-opvolger: 'Toen bleef hij tegen Haller overeind'

Streppel heeft al Van Aken-opvolger: 'Toen bleef hij tegen Haller overeind'

27-08-2017 07:59
11

Jurgen Streppel verwacht niet dat hij Joost van Aken nog terugziet bij sc Heerenveen. De trainer van de Friezen hoeft echter niet op zoek naar een vervanger. Kik Pieri krijgt het vertrouwen.

De zeventienjarige Pierie maakte zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-2) een uitstekende indruk. Hij verving Van Aken, die op het punt staat te tekenen bij een club in het buitenland en daarom buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. "Dat gaf wel wat onrust, maar ik vind dat we daar fantastisch mee om zijn gegaan", zegt Streppel tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Een groot compliment voor de jongens die dat met zijn allen goed hebben opgevuld en een prima wedstrijd hebben gespeeld", vervolgt de coach, die niet verrast is dat Pierie zich moeiteloos staande hield. "Dit is geen uitzondering. Hij heeft vorig jaar zijn debuut gemaakt in de play-offwedstrijden tegen FC Utrecht. Toen bleef hij tegen Haller als een van de weinigen prima overeind."

Streppel koos tijdens de start van dit seizoen desondanks voor Van Aken. "Maar de waarheid gebiedt wel te zeggen dat hij er zo kort achter zit dat het een kwestie van tijd was dat hij die plaats zou overnemen. Hij 17 jaar, dat is niet makkelijk. Ik denk dat het een groot talent is. Hij speelt heel volwassen. Maar laten we hem alsjeblieft de tijd geven en hem lang in Nederland houden."