'Na die wedstrijd zei Nouri: 'Als jij niet hogerop gaat, begrijp ik er niets van''

'Na die wedstrijd zei Nouri: 'Als jij niet hogerop gaat, begrijp ik er niets van''

Gepubliceerd: zondag 27 augustus 2017 om 09:55zo 27-08-2017 om 09:55

Tarik Tissoudali neemt het zondag met VVV-Venlo op tegen Ajax. De linksbuiten mist echter één speler in het bijzonder bij de opponent, Abdelhak Nouri. De twee spraken elkaar aan het begin van het seizoen nog in Marokko.

"Appie was ervan overtuigd dat dit zijn jaar zou worden. Dat hij onder de nieuwe trainer Marcel Keizer meer kansen zou krijgen dan onder Peter Bosz. Hij had er zoveel zin in", zegt Tissoudali tegen Het Parool. Hij vindt het niet te bevatten dat de kleine spelmaker door hartfalen blijvende hersenschade heeft opgelopen. "Onwezenlijk. En intens verdrietig. Voor hem en voor zijn familie."

Tissoudali is bevriend met de broer van Abdelhak Nouri. Zo leerde hij ook Appie kennen. De twee stonden anderhalf jaar geleden tegenover elkaar tijdens Telstar – Jong Ajax. Tissoudali scoorde onder meer met een lob van grote afstand. Dat deed hij op de kicksen van Nouri. "Bij Telstar kregen we geen voetbalschoenen. Maar Appie had een contract met Nike, ik mocht zijn kicksen hebben."

"We wonnen die avond en ik scoorde twee keer, waaronder die lob. Na de wedstrijd zei Nouri tegen me: 'Wat doe jij hier nog? Als jij niet hogerop gaat, begrijp ik er niets meer van'", besluit Tissoudali.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws