Verbeek 'had er geen zin in': 'Water bij de wijn doen en wachten op de genadeklap'

Verbeek 'had er geen zin in': 'Water bij de wijn doen en wachten op de genadeklap'

28-08-2017 21:55
8

Gertjan Verbeek voelt zich na zijn ontslag in Duitsland zo vrij als een vogel. De 55-jarige oefenmeester werd door VfL Bochum aan de kant gezet vanwege een beschadigde verstandhouding met de directie van de club uit de tweede Bundesliga.

"Ik heb naar mijn ontslag bij Bochum toegewerkt. Hoe? Door de strijd aan te gaan met de mensen die het voor het zeggen hebben omdat je het niet eens bent met de doelstelling en de middelen die je tot je beschikking hebt", zegt Verbeek bij Voetbal Inside. "Dan kun je blijven zitten tot je in drie wedstrijden één punt haalt en ontslagen wordt op basis van sportieve successen. Ik had er geen zin in om afhankelijk te zijn van binnenkant paal."

Verbeek voelde er niets voor om te blijven zitten. "Dan kun je water bij de wijn doen en wachten op de genadeklap. Daar had ik geen zin in. Ik heb er 2,5 jaar met veel plezier gewerkt, maar op een gegeven moment waren de meningsverschillen te groot om door te gaan. Dan moet je een besluit nemen. Als je niet meer onvoorwaardelijk in elkaar gelooft, moet je wegwezen."