Liverpool bevestigt megadeal: RB Leipzig-ster in 2018 naar Engeland

Liverpool bevestigt megadeal: RB Leipzig-ster in 2018 naar Engeland

29-08-2017 09:01
37

Liverpool en RB Leipzig hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Naby Keita naar Engeland. Dat bevestigen The Reds dinsdagochtend via de officiële kanalen. Keita maakt in 2018 de overstap naar Anfield. Liverpool betaalt volgens Engelse media een recordbedrag voor de 22-jarige middenvelder. Het zou gaan om ruim 50 miljoen euro. 

Het gonsde al de hele zomer van geruchten rond Keita en Liverpool. Afgelopen seizoen was de jonge Senegalees de grote uitblinker bij Leipzig. Deze zomer was een transfer onbespreekbaar voor de vicekampioen van Duitsland. Liverpool en Leipzig zijn nu overeengekomen dat Keita in juli 2018 naar Engeland verkast. 

"Ik ben enorm blij dat er een overeenkomst is bereikt. Vanaf volgend jaar ben ik speler van Liverpool, ik ga onderdeel uitmaken van een veelbelovend project", aldus Keita op de website van zijn nieuwe werkgever. "Nu mijn toekomst duidelijk is, kan ik me weer volledig gaan focussen op RB Leipzig. Ik zal alles blijven geven, en ondertussen blijf ik als fan Liverpool alvast op een afstandje volgen."