Miljoenenaankoop 'past niet bij Ajax': 'Die ruimte heb je hier niet'

Miljoenenaankoop 'past niet bij Ajax': 'Die ruimte heb je hier niet'

Gepubliceerd: dinsdag 29 augustus 2017 om 09:16di 29-08-2017 om 09:16

Mateo Cassierra past niet bij de speelstijl van Ajax. Het is daarom nog maar de vraag of de Colombiaanse spits ooit gaat slagen in Amsterdam. Dat zegt Daniel Cruz, oud-speler van Ajax, in gesprek met Voetbal International. 

Ruim een jaar geleden nam Ajax Cassierra voor miljoenen euro's over van Deportivo Cali. "Mateo was hier echt heel goed, maar bij Ajax komt hij moeilijk aan de bak. Hij is misschien niet het type speler voor Ajax", aldus Cruz, landgenoot van de jonge aanvaller. 

"Cassierra is een spits die ruimte nodig heeft en bij Ajax heb je die niet." Cruz is wél heel enthousiast over aanwinst Luis Orejuela. "Snoeihard en snel als verdediger, maar ook rustig aan de bal en met overzicht. Hij is vooral aanvallend gevaarlijk, ziet waar de openingen liggen."

"Orejuela maakt anderen beter, hij heeft alles om de top te halen. Je kunt hem een beetje vergelijken met Santiago Arias van PSV, maar ik denk dat Orejuela nog veel beter kan worden." De Colombiaanse vleugelverdediger signeerde begin augustus een vijfjarig contract in Amsterdam. Ajax betaalde ruim 3,5 miljoen euro voor de back. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Cassierra nog slagen bij Ajax?

(1728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws