FC Twente haalt international naar Enschede: Allemaal behoorlijk snel gegaan

FC Twente haalt international naar Enschede: "Allemaal behoorlijk snel gegaan"

29-08-2017 15:53
22

Thomas Lam verheugt zich op zijn rentree op de Nederlandse velden. De Finse verdediger wordt dit seizoen gehuurd van Nottingham Forest, zo werd eerder op de dag bekend. In Engeland kwam Lam (23) amper aan spelen toe. 

"Ik zou geen echte kans gaan krijgen van manager Mark Warburton. Hij kon me niet garanderen dat ik in zijn plannen zou voorkomen, terwijl ik op deze leeftijd gewoon week in, week uit moet spelen. Ook de bondscoach van Finland zei dat ik genoeg minuten moest maken, omdat hij me anders niet kon blijven selecteren", aldus de oud-speler van PEC Zwolle en AZ in gesprek met Voetbal International. 

"Uiteindelijk was Nottingham het ook eens met deze keuze, ik had hier geen uitzicht meer op speeltijd." Het wordt dus FC Twente voor de international. "Zo'n anderhalve week geleden nam Twente contact met me op. Ik ken trainer René Hake nog, hij was assistent van Ron Jans in mijn eerste jaar bij PEC Zwolle. Die samenwerking ging goed, ik ken hem en zijn trainingsmethodes, en die bevallen me prima. Hake belde me en vroeg naar mijn situatie. Daarna heb ik met Nottingham gesproken, en gelukkig is het daarna allemaal behoorlijk snel gegaan."

Lees ook: Finse voetbalbond verklapt FC Twente-transfer: international komt op huurbasis