Droomtransfer voor EK-heldin Van de Sanden: Een van beste damesteams ter wereld

Droomtransfer voor EK-heldin Van de Sanden: "Een van beste damesteams ter wereld"

29-08-2017 18:30
72

Shanice van de Sanden (24) is beloond voor het fantastische Europees kampioenschap dat ze beleefde met de Oranjevrouwen. De aanvaller vertrekt per direct naar Olympique Lyon, zo meldt de Franse club dinsdag via de officiële kanalen. 

De winnares van het afgelopen EK komt over van Liverpool, waar Van de Sanden maar een seizoen onder contract heeft gestaan. Van de Sanden heeft een driejarig contract getekend bij de Franse grootmacht. De aanvaller blonk deze zomer uit met de Oranjevrouwen. Met haar snelheid had ze een groot aandeel in de EK-zege van Oranje. Eerder speelde Van de Sanden onder meer voor FC Twente. 

"Ik ben heel blij, dit is een droom die uitkomt", reageert Van de Sanden. "Olympique Lyon heeft een van de beste damesteams ter wereld. Ik kijk er heel erg naar uit om alle speelsters te ontmoeten en om met ze te trainen en wedstrijden spelen. Ik heb ook al doelen gesteld: ik wil kampioen worden en de Champions League winnen. Maar de EK-zege van eerder deze maand zal ik nooit vergeten", zegt ze.