Update: Juventus slaat slag en moet optie tot koop bij 25 duels lichten

Update: Juventus slaat slag en moet optie tot koop bij 25 duels lichten

30-08-2017 19:20
12

Benedikt Höwedes verruilt Schalke 04 voor Juventus. De Oude Dame heeft via de officiële kanalen bevestigd dat de 29-jarige verdediger per direct de overstap maakt naar Turijn, mits hij zijn medische keuring doorstaat.

Het vertrek van Höwedes betekent voor Schalke het einde van een tijdperk. De verdediger maakte in 2007 zijn debuut namens Die Königsblauen en kwam in tien jaar tijd tot 241 competitiewedstrijden. Bovendien groeide Höwedes uit tot aanvoerder en Gelsenkirchen en haalde hij het nationale elftal van Duitsland, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd.

Wedden

Meer odds

Dit seizoen was de verdediger echter uit de gratie gevallen bij de nieuwe trainer Domenico Tedesco, die Höwedes zijn aanvoerdersband afnam en tijdens de eerste twee Bundesliga-wedstrijden van het nieuwe seizoen op de bank hield. Juventus, dat op zoek was naar een opvolger voor de vertrokken Leonardo Bonucci, biedt nu uitkomst. Naar verluidt heeft de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen twaalf miljoen euro over voor de Duitser.

Update 19.20: Benedikt Höwedes heeft de medische keuring met succes afgerond en mag zich dus officieel speler van Juventus noemen. De Italiaanse club huurt de Duitser van Schalke 04 en is verplicht de optie tot koop te lichten als hij dit seizoen 25 wedstrijden of meer speelt. Höwedes neemt in de Juventus-selectie de plek van de naar AC Milan vertrokken Leonardo Bonucci over.