'Twente strikt oude bekende Vitesse: linksback komt tijdelijk over van Chelsea'

'Twente strikt oude bekende Vitesse: linksback komt tijdelijk over van Chelsea'

31-08-2017 15:18
20

FC Twente heeft beet in de zoektocht naar een nieuwe linksback. Cristian Cuevas komt op huurbasis over van Chelsea mits hij de medische keuring met goed gevolg doorstaat. Dat meldt TC/Tubantia.

Twente was met spoed op zoek naar een linkerverdediger. De Tukkers beseften dat die positie karig was bezet, maar stelden in eerste instantie andere prioriteiten. Na de zwakke optredens van Dejan Trajkovski de voorbije weken en de blessure van Hidde ter Avest waardoor Jeroen van der Lely op rechts nodig is, gingen de alarmbellen evenwel af.

Cuevas heeft al een verleden in Nederland. In het seizoen 2013/'14 verhuurde Chelsea hem al aan Vitesse, maar van een debuut in de Eredivisie kwam het niet. De 22-jarige Chileen maakt het seizoen daarop af bij FC Eindhoven. Hij speelde verder op huurbasis voor Universidad Chile en Sint-Truiden.

Bij de Belgische club kwam Cuevas het voorbije seizoen tot achttien competitieoptredens. Twente maakt naar verwachting ook nog de komst van Luciano Slagveer wereldkundig.