Twente maakt selectie compleet met nieuwe linksback: 'Dit is een grote club'

Twente maakt selectie compleet met nieuwe linksback: 'Dit is een grote club'

31-08-2017 19:03
19

FC Twente heeft Christian Cuevas binnen. De 22-jarige Chileen komt op huurbasis over van Huachipato Sadp, waarmee de Enschedese selectie nu compleet is.

Cuevas is een vleugelverdediger, die trainer René Hake meer opties moet geven aan de linkerkant. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. "Het was bekend dat we nog zochten naar een linksback", reageert Twente-directeur Jan van Halst op de clubsite. "Mooi dat het kort voor de deadline is gelukt om Cristian te huren."

"Ik ben heel blij met deze stap", aldus Cuevas. "In Chili kennen we FC Twente natuurlijk van Felipe Gutierrez. FC Twente is een grote club en ik zie dit als een mooie uitdaging. Ik ben een linksback die met veel passie speelt en alles geeft voor het team, zoals wel meer Chilenen."

Cuevas is niet onbekend met Nederland, want in het seizoen 2013/2014 werd hij door Chelsea verhuurd aan Vitesse. Daar kwam hij alleen tot minuten in de beloften. Vervolgens kwam hij terecht bij FC Eindhoven. Cuevas speelde ook bij O'Higgins, Club Universidad de Chile en Sint-Truidense VV.