Update: Tottenham rondt transfer pinchhitter af, slecht nieuws voor Janssen

Update: Tottenham rondt transfer pinchhitter af, slecht nieuws voor Janssen

01-09-2017 00:18
26

Met nog twee uurtjes te gaan op deadlineday heeft Tottenham Hotspur zijn gewenste centrumspits binnengehengeld. Fernando Llorente komt over van Swansea City.

Tottenham en Swansea hebben de deal nog niet officieel bevestigd, maar de foto's die donderdagavond circuleren op internet laten weinig aan de verbeelding over: Llorente heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract na een succesvolle medische keuring.

Swansea ontvangt volgens Spaanse media tien tot vijftien miljoen euro van Tottenham, dat de 32-jarige spits uit Spanje binnenhaalt als stand-in voor Harry Kane. Hij gaat waarschijnlijk de rol van pinchhitter vertolken. Afgelopen seizoen was Llorente goed ovor vijftien goals in de Premier League.

De komst van Llorente is waarschijnlijk slecht nieuws voor Vincent Janssen, die zijn kansen op speeltijd verder ziet vertroebelen. West Bromwich Albion en Swansea zouden belangstelling hebben voor de spits, die donderdagavond in de basis staat bij het Nederlands elftal.

Update 00.18: Het is nu écht officieel: Fernando Llorente heeft zijn handtekening gezet bij Tottenham Hotspur. De Spaanse spits komt over van Swansea City en wordt de vaste stand-in van Harry Kane. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor Vincent Janssen, maar gunstig lijkt de transfer niet.