PEC Zwolle-nieuweling een half jaar uit de roulatie na partijtje voetvolley

PEC Zwolle-nieuweling een half jaar uit de roulatie na partijtje voetvolley

01-09-2017 08:43
9

PEC Zwolle heeft tot nu toe weinig plezier beleefd aan het binnenhalen van Dico Koppers. De van Willem II overgekomen linksback was net terug van een slepende enkelblessure, maar is nu wederom een half jaar uit de roulatie.

Volgens RTV Oost heeft Koppers de blessure op bizarre wijze opgelopen: tijdens een partijtje voetvolley is de achillespees van zijn linkerbeen afgescheurd. De linksback moet geopereerd worden en is gedwongen om minstens vijf maanden vanaf de tribune toe te kijken. Koppers was pas net terug op de velden, nadat hij vorig seizoen in dienst van Willem II een blessure opliep aan zijn rechterenkel, die hem eveneens een half jaar aan de kant hield.

Het wegvallen van Koppers is een tegenvaller voor PEC, dat niet ruim in de backs zit. Koppers was één van de opties op linksback voor De Blauwvingers, die in de eerste wedstrijden van het seizoen kozen voor aanvoerder Bram van Polen. Buitenspeler Kingsley Ehizibue is omgeturnd tot rechtsback. PEC gaat wellicht nog op zoek naar een clubloze verdediger om aan de selectie toe te voegen.