'Agressieve' aanwinst voor FC Twente: Toen stond hij al op 16 gele kaarten

'Agressieve' aanwinst voor FC Twente: "Toen stond hij al op 16 gele kaarten"

01-09-2017 10:11
32

FC Twente lijkt nu echt aan het seizoen te kunnen beginnen. De Tukkers verloren hun eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen, maar brachten de selectie op peil met het binnenhalen van Cristian Cuevas en Luciano Slagveer.

Trainer René Hake is blij met de twee nieuwelingen. "Cuevas is een agressieve verdediger, die ook aan de bal graag het initiatief neemt", vertelt Hake tegenover TC/Tubantia over zijn nieuwe linksback. "En dat agressieve overdrijft hij soms iets, want bij Sint-Truiden stond hij op 16 gele kaarten." Slagveer tekende eerder deze zomer nog bij het Belgische Lokeren, maar wordt nu al aan FC Twente uitgeleend. "Eigenlijk moeten voetballers in een caravan gaan wonen", laat hij weten. "Ik had mijn koffers in België net uitgepakt, of ik kan ze alweer inpakken om te verhuizen naar Twente."

Met de komst van Cuevas en Slagveer lijkt de rust wedergekeerd in Enschede. Eerder deze week werd nog gemeld dat de positie van Hake onder druk stond en dat de spelers hadden aangedrongen op een gesprek met technisch manager Jan van Halst. "Het idee kwam voor 100 procent van René", laat Van Halst echter weten. "Over de precieze inhoud kan ik geen mededelingen doen, omdat dat niet chic is. Wat ik wel kan zeggen, is dat er totaal geen kritiek op de trainer is geweest."