Mulder breekt lans voor Ajacied: 'Bewezen dat hij daar hartstikke goed is'

Mulder breekt lans voor Ajacied: 'Bewezen dat hij daar hartstikke goed is'

03-09-2017 07:14
48

Youri Mulder breekt een lans voor Nick Viergever in de opstelling van het Nederlands elftal tegen Bulgarije zondagavond. De oud-spits ziet in de Ajacied wel meer een linksback dan een centrale verdediger.

"Viergever vind ik iemand die bij Ajax vorig jaar heeft bewezen dat hij op linksback gewoon hartstikke goed is", zegt Mulder bij Ziggo Sport. "Hij heeft de afgelopen weken links centraal gespeeld, maar dan kan hij zijn kracht niet zo kwijt. Afgelopen donderdag had je met vijf verdedigers kunnen spelen, in het Van Gaal-systeem, dan had Viergever aan die linkerkant totaal niet misstaan."

Als het aan Mulder ligt, staat Kenny Tete tegen de Bulgaren op rechtsback, terwijl Stefan de Vrij en Daley Blind het centrum vormen. "Tete doet het hartstikke goed bij Lyon. Hij was geblesseerd tegen Frankrijk, maar schijnt nu fit te zijn." De analist kiest voor een middenveld met 'body', bestaande uit Marco van Ginkel, Jens Toornstra en Tonny Vilhena.

Voorin zou Mulder voor Bas Dost kiezen in plaats van Vincent Janssen. "Ik ben spits geweest, je hebt toch wel iets van gevoel en wedstrijden nodig om vertrouwen te krijgen. Als je nooit speelt, scoor je nooit. Dost scoort, al is het maar in Portugal."