Zaakwaarnemer zet oud-Ajacied in de etalage: 'Kan van Tottenham naar acht ploegen'

Zaakwaarnemer zet oud-Ajacied in de etalage: 'Kan van Tottenham naar acht ploegen'

03-09-2017 09:30
14

Toby Alderweireld is zéér gewild op de transfermarkt. Dat claimt zijn zaakwaarnemer Stijn Francis, die deur voor een transfer voorzichtig open zet. Tottenham Hotspur wil de Belgische verdediger echter niet laten gaan.

Francis is enorm onder de indruk van zijn cliënt. "Toby is altijd goed. Zelfs na zijn blessure is hij goed teruggekomen, de statistieken van Tottenham gingen zwaar achteruit tijdens zijn afwezigheid. Als je puur naar zijn cijfers kijkt, is Toby indrukwekkend."

Alderweireld ligt nog tot medio 2020 vast in Londen, maar als het aan Francis ligt wordt zijn verbintenis snel opgewaardeerd. "En voor zijn prestaties verdient hij van Tottenham ofwel een correct contract ofwel een transfer", zegt de belangenbehartiger tegen Het Nieuwsblad. "Voor een transfer weet je dat hij vanuit Tottenham maar naar zeven of acht ploegen kan."

"Bijna alle topclubs buiten vinden Toby interessant, centrale verdedigers van zijn type zijn niet talrijk en dus gegeerd", aldus Francis. "Maar die clubs weten ook dat ze met Daniel Levy moeten onderhandelen (de voorzitter van Tottenham, red.)."