Hoop voor Oranje: Luxemburg en Telstar-spits zorgen voor enorme stunt in Frankrijk

Hoop voor Oranje: Luxemburg en Telstar-spits zorgen voor enorme stunt in Frankrijk

03-09-2017 22:33
51

Een sprankje hoop voor het Nederlands elftal. Luxemburg, dat begin oktober een voor Oranje zéér belangrijke interland speelt tegen Zweden, heeft zondagavond gigantisch gestunt door Frankrijk op 0-0 te houden. 

Les Bleus wonnen donderdagavond nog met grote cijfers van Nederland. Het werd 4-0. Tegen Luxemburg koos bondscoach Didier Deschamps (foto) voor een opstelling vol sterren. Onder meer Paul Pogba, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en N'Golo Kanté stonden in de basis. 

De Fransen hadden het lastig met het taaie Luxemburg, héél lastig. Met name Griezmann kreeg een paar goede kansen, maar na 45 minuten stond er nog 0-0 op het scorebord. Luxemburg - hekkensluiter in kwalificatiepoule A - ging zelfs in een gigantische stunt geloven. Gerson Rodrigues, spits van Telstar (!), raakte in de slotfase nota bene de paal na een mooie solo. 

Uiteindelijk bleef het wonderbaarlijk genoeg bij 0-0 in Toulouse. Frankrijk heeft nu 17 punten, één meer dan nummer twee Zweden en vier meer dan nummer drie Oranje. Wanneer Luxemburg op 7 oktober tegen Zweden weet te stunten en Nederland wint bij Wit-Rusland, dan worden de kansen op het bereiken van het WK in Rusland ineens weer een stuk realistischer. 

Lees ook: De scenario's voor Oranje: heel veel scoren en heel hard duimen