Vertonghen en Lukaku schieten België naar WK; Portugal aan de bak

Vertonghen en Lukaku schieten België naar WK; Portugal aan de bak

03-09-2017 22:40
22

België heeft zich zondagavond geplaatst voor het WK in Rusland. Een 2-1 overwinning in en op Griekenland was voor het team van bondscoach Roberto Martinez voldoende. Jan Vertonghen en Romelu Lukaku scoorden namens de Belgen. 

Martinez koos naast Lukaku ook voor sterren als Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld. Het duurde lang voordat de score werd geopend. Vertonghen haalde in de 70e minuut de trekker over. De verdediger van Tottenham Hotspur schoot van afstand raak. 

Lang konden de Rode Duivels niet van de 0-1 genieten. Zeca schoot al snel de gelijkmaker binnen achter Thibaut Courtois. Niet veel later was het tóch weer 1-2. Uit een voorzet van Thomas Meunier kopte Lukaku raak. België is in kwalificatiegroep H nu zeker van de eerste plek. Daarmee zijn de Belgen het eerst Europese land dat zich kwalificeert voor het eindtoernooi. Bosnië-Herzegovina, de nummer twee in de poule, won met 4-0 bij Gibraltar. 

Hongarije - Portugal eindigde in 0-1. Kort na de pauze maakte André Silva (AC Milan) het winnende doelpunt. In dezelfde kwalificatiepoule won Zwitserland met ruime cijfers van Letland: 3-0. De Zwitsers hebben acht duels gewonnen en staan drie punten voor op Portugal. Op 10 oktober, tijdens de laatste speelronde, volgt de vermoedelijke 'finale' in poule B: Portugal-Zwitserland. Dan wordt zeer waarschijnlijk bepaald welk land zich direct kwalificeert.