Jong Oranje-international speelt met bril: Davids had een ander probleem

Jong Oranje-international speelt met bril: "Davids had een ander probleem"

04-09-2017 07:55
6

Gervane Kastaneer voelt zich weer voetballer. De aanvaller van 1. FC Kaiserslautern speelt na een bewogen periode, waarin een droomtransfer van ADO Den Haag naar FSV Mainz afketste, met een veiligheidsbril.

Kastaneer was vorig jaar op weg naar Mainz en speelde voor zijn transfer nog één keer mee bij ADO. Dat leverde hem een oogblessure op, waardoor hij niet medisch gekeurd kon worden en dus nergens heen ging. Even was er de vrees dat hij nooit meer goed zou kunnen zien. Inmiddels is de Jong Oranje-international hersteld en speelt hij met een Edgar Davids-achtige bril.

Wedden

Meer odds

"Maar Davids had een ander probleem (hij kampt met staar, red.), dit is puur voor mijn veiligheid", legt Kastaneer uit in De Telegraaf. "Het was even wennen, vooral met koppen bijvoorbeeld, maar als ik de bril nu af heb voelt het al alsof ik zonder scheenbeschermers loop."

Kastaneer wordt langzaam de oude. Vorige week maakte hij zijn eerste doelpunt voor Kaiserslautern. "Dat was prachtig, want angst heb ik wel gehad. Je hoort wat er allemaal niet goed gaat met je oog. Gaat het wel goed komen? Kan ik later weer zien en gaat het oog weer functioneren zoals het hoort? De artsen hebben mij daar heel veel vertrouwen in gegeven en ik ben blij dat ik nu de bevestiging heb."