De Mos fel: Het is allemaal een veel te gezellige boel als ze samenkomen

De Mos fel: "Het is allemaal een veel te gezellige boel als ze samenkomen"

04-09-2017 09:06
21

België kroonde zich zondagavond tot eerste Europese land dat zich heeft gekwalificeerd voor het WK van 2018 in Rusland. Aad de Mos gaat echter niet mee in de Belgische polonaise.

De Rode Duivels wonnen zondag met pijn en moeite van Griekenland (1-2). Op het WK moet het gaan gebeuren voor de ploeg van bondscoach Roberto Martinez, maar De Mos heeft er weinig fiducie in. "Deze Rode Duivels kunnen nooit verder geraken dan de kwartfinale. Echt niet. Ze hebben niet de power als ploeg én als spelers individueel om beter te presteren. Het is allemaal een veel te gezellige boel als ze samenkomen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De Mos, die in het verleden trainer was van de Belgische clubs Anderlecht, KV Mechelen en Standard Luik, ziet één groot verschil met de concurrentie. Hij vervolgt: "Ze hebben niet de winnaarsmentaliteit die de Zuid-Amerikaanse landen wel hebben. En trouwens: tegen toplanden als Spanje en Duitsland zullen ze ook nu weer tekortkomen. Nee, de Belgische fans moeten zich niet te veel illusies maken."