Monaco: moeilijk te geloven dat PSG regels niet breekt met transfers

Monaco: moeilijk te geloven dat PSG regels niet breekt met transfers

04-09-2017 11:31
18

Vadim Vasilyesv, president van AS Monaco, verbaast zich erover dat Paris Saint-Germain Neymar en Kylian Mbappé kan vastleggen zonder de regels van Financial Fair Play te breken.

Voor Neymar werd 222 miljoen afgetikt, terwijl Mbappé via een huurconstructie met verplichte koopoptie naar Parijs werd gehaald. Met die deal is ook weer meer dan 150 miljoen euro gemoeid.

Wedden

Meer odds

Vasilyev was als Monaco-eigenaar zelf betrokken bij de onderhandelingen over Mbappé. "Het was een moeilijke transfer. In het begin wilden we hem niet laten gaan naar een directe concurrent. Maar ik heb altijd een goede band gehad met zijn vader, tevens zijn zaakwaarnemer. Ze hebben me overtuigd", aldus Vasilyev tegen TASS.

"Maar de gesprekken met PSG waren heel ingewikkeld. Wij konden moeilijk geloven hoe ze hem konden vastleggen zonder de FFP-regels te breken", aldus Vasilyev, die de deal niet kon weigeren vanwege de hoge transfersom. "Je had met drie partijen te maken. De Mbappé's wilden altijd het beste voor ons en PSG betaalde de prijs die we wilden", besluit de Rus.