Barça-aankoop 'wint' vergelijking met Pogba: 'De ander is meer van balbezit'

Barça-aankoop 'wint' vergelijking met Pogba: 'De ander is meer van balbezit'

04-09-2017 16:28
2

FC Barcelona kreeg deze zomer veel kritiek op het transferbeleid. Een aankoop bij wie veel fans hun vraagtekens plaatsen is Paulinho. Niet nodig, stelt voormalig Braziliaans international Edmundo.

De ex-aanvaller van onder meer Napoli en Fiorentina gaat zelfs een vergelijking met Paul Pogba niet uit de weg. "Paulinho is efficiënter. De ander is meer van het balbezit", zegt Edmundo tegen FOX Brasil. Paulinho kwam deze zomer voor liefst veertig miljoen euro over uit China, nadat andere middenvelders als Marco Verratti niet haalbaar bleken.

De 29-jarige Braziliaan bewees vrijdag andermaal zijn waarde voor zijn land. Hij was trefzeker in het WK-kwalificatieduel met Ecuador (2-0). Daardoor scoorde hij al vijf keer in acht duels deze kwalificatiereeks. Dat maakt van hem de meest efficiënte middenvelder in de historie van Brazilie, met tien goals in 42 interlands.

Naast Paulinho trok Barcelona nog Nélson Semedo, Gerard Deulofeu, en Ousmane Dembélé aan. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Neymar.