'Ajax deed poging voor 'type Messi' van Tottenham om punt te maken'

'Ajax deed poging voor 'type Messi' van Tottenham om punt te maken'

04-09-2017 18:55
29

Ajax heeft deze zomer een poging gewaagd om Marcus Edwards over te nemen van Tottenham Hotspur. De achttienjarige aanvaller zag een overstap niet zitten, omdat hij ervan overtuigd is dat hij dit seizoen kansen kan krijgen bij de Londenaren.

Dat claimt althans David Powderly, een jeugdtrainer in de opleiding van Charlton Athletic. Spurs-manager Mauricio Pochettino vergeleek Edwards eerder qua spel nog met niemand minder dan Lionel Messi. De rechtsbuiten tekende in juli een driejarig contract, waardoor de Amsterdammers achter het net visten.

'Ajax probeerde Marcus Edwards te kopen om een punt te maken dat Engelse spelers goed genoeg zijn', schrijft Powderly op Twitter. 'Ze wilden Edwards kopen en hem laten doorbreken om hem daarna voor een hoge prijs te verkopen. Om Engelse clubs te laten nadenken. Het hele punt… zodat Engelse clubs stoppen met het wegkopen van hun talenten tussen vijftien en achttien jaar.'

Ajax en Tottenham deden deze zomer wel in omgekeerde richting zaken. Davinson Sánchez vertrok voor veertig miljoen euro naar de Premier League-topclub.