'Robben schold hem gewoon uit. Daarna klapte hij: oké, we gaan weer door'

'Robben schold hem gewoon uit. Daarna klapte hij: oké, we gaan weer door'

04-09-2017 20:03
24

Arno Vermeulen denkt dat het verantwoordelijkheidsgevoel van Arjen Robben bij het Nederlands elftal hem in de weg zit. De aanvoerder van Oranje was tegen Bulgarije druk aan het coachen en gebaren, maar speelde niet zijn beste wedstrijd.

"Hij voelt die verantwoordelijkheid zó erg, dat er ook bij hem veel misging. Hij steekt ook niet in allerbeste vorm", zegt Vermeulen bij Studio Voetbal. John de Wolf vult de NOS-commentator aan. "Hij was constant aan het coachen en was met iedereen bezig. Er was een moment met Janssen waarin hij de bal niet kreeg. Janssen schoot op doel. Hij schold hem gewoon uit. Daarna klapte hij: oke, we gaan weer door."

Spelers die bij hun club uitblinken, laten het niet altijd bij hun land zien. Georginio Wijnaldum is er daar een van. Daniël de Ridder: "Ze hebben een mentaal probleem als ze in het shirt van Oranje staan. Zeker na die wedstrijd tegen Frankrijk (4-0 verlies, red.) ", aldus De Ridder. "Hij was zo goed met Liverpool tegen Arsenal. De beste man van het veld", sluit Vermeulen het onderwerp af.