Gefrustreerd Jong Oranje verliest kansloos en moet direct in achtervolging

05-09-2017 22:22
40

Jong Oranje heeft de goede lijn van het 1-1 gelijkspel tegen Jong Engeland niet kunnen doortrekken. De leeftijdgenoten van Schotland waren dinsdagavond te sterk: 2-0.

Op de Nederlandse nederlaag viel weinig af te dingen. Jong Oranje kwam in Paisley pover uit de startblokken en wist dat niet om te draaien, ondanks de aanwezigheid van onder meer Rick van Drongelen, Bart Ramselaar, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn.

Na een eerste helft zonder echte kansen, was het na rust raak voor de Schotten. In de 61ste minuut zette Oliver Burke, voor wie West Bromwich Albion in augustus 15 miljoen euro betaalde aan RB Leipzig, zijn ploeg op voorsprong. De vleugelaanvaller profiteerde van een rommelige situatie na een corner.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Stevie Mallan maakte de 2-0 namens de Schotten. Pablo Rosario ging daarbij opzichtig in de fout. In de slotfase maakte de ploeg van Langeler een gefrustreerde indruk. Door de nederlaag zakt Jong Oranje - na twee duels - naar de vijfde plek in groep 4 van de EK-kwalificatie.