PSV ontving biedingen van '30 à 40 miljoen euro': De grootste winst

PSV ontving biedingen van '30 à 40 miljoen euro': "De grootste winst"

06-09-2017 07:05
170

Omdat PSV dit seizoen geen Europees voetbal speelt, loopt de club ongeveer vijf miljoen euro mis. Dat bedrag moet binnen twaalf maanden gecompenseerd worden met de verkoop van één of meerdere spelers, legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit aan Voetbal International. 

De transfer van Davy Pröpper naar Brighton & Hove Albion was voor PSV noodzakelijk om de balans op orde te krijgen na de komst van verdediger Derrick Luckassen, aanvaller Hirving Lozano en goalie Eloy Room. "Maar we moeten door het mislopen van Europees voetbal in het huidige boekjaar nog wel ergens vijf miljoen euro inlopen", stelt Gerbrands.

"We zullen dus nog één of twee spelers moeten verkopen, maar daar hebben we een jaar de tijd voor. Het belangrijkste is dat wij denken dat er opnieuw een goede selectie staat die meedoet om de titel", vervolgt hij. 

"We hebben in de slotdagen nog tussen de dertig en veertig miljoen aan biedingen gehad op onze spelers. Dat we niemand hebben laten gaan, is misschien wel de grootste winst in deze hectische transferperiode."