Rutten: 'Als ik Ajax, Feyenoord of PSV was, zou ik hem direct halen'

Rutten: 'Als ik Ajax, Feyenoord of PSV was, zou ik hem direct halen'

06-09-2017 07:47
66

Nederlandse topclubs zouden er verstandig aan doen om Zakaria Labyad zo snel mogelijk in te lijven. De aanvallende middenvelder van FC Utrecht heeft voldoende kwaliteit om belangrijk te zijn voor Feyenoord, Ajax of PSV, vindt Fred Rutten. 

"Ik kan niet in de keukens van de Nederlandse topdrie-ploegen kijken. Maar als ik het voor het zeggen zou hebben bij Feyenoord, Ajax of PSV, wist ik het wel. Ik zou hem onmiddellijk aantrekken", aldus Rutten in gesprek met Voetbal International. 

Ook Khalid Sinouh denkt dat Labyad een hoger niveau zou aankunnen. "Qua potentie zit hij bij FC Utrecht natuurlijk ver onder zijn kunnen. Zakaria is de meest getalenteerde speler met wie ik gevoetbald heb. Hij had als PSV'er de potentie snel naar een club als Arsenal te gaan. Dan hoor je op je 24ste niet in de subtop van Nederland te spelen", aldus de voormalig doelman.

"Zakka zegt het plezier nu te hebben teruggevonden. Mooi, hoor. Maar in mijn ogen is dat niet genoeg. Ik mis de absolute honger bij hem om nog écht de top te halen. Daarvoor is simpelweg meer nodig dan, zoals hij zegt, plezier. Hoe ik dat zie? Als hij écht een drive had gehad om alles uit zijn loopbaan te halen, waar was hij de afgelopen jaren dan?"