Spelen tegen Paul Pogba of mét Melvin Platje; het is voor mij even mooi

"Spelen tegen Paul Pogba of mét Melvin Platje; het is voor mij even mooi"

07-09-2017 07:07
8

Luxemburg boekte zondag een historisch resultaat door Frankrijk op een 0-0 gelijkspel te houden, maar de avond had nóg mooier kunnen zijn. Gerson Rodrigues, speler van Telstar, raakte in de slotfase de paal. Hij smeult deze week na.

Zijn optreden in Toulouse tegen het sterrenensemble van Frankrijk smaakt naar meer voor Rodrigues. "Ik wil beter worden, straks vaker in dat soort grote stadions staan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Dan maakt het me eigenlijk niet uit waar dat is. Spelen tegen Paul Pogba of mét Melvin Platje; het is voor mij even mooi."

De Telstar-aanvaller is een publieksspeler, geeft hij toe. "Voor hen doe je het allemaal, man'', zegt Rodrigues, wijzend naar de tribune waar normaal gesproken supporters op zitten. "Echt, ik ben zo blij om voetballer te zijn. Telstar is prachtig. Ik lach elke dag hier."

Komende maand neemt Luxemburg het op tegen Zweden. Rodrigues hoopt Nederland een handje te helpen door punten af te snoepen van het Scandinavische land. "Ik help jullie straks graag, hoor", aldus Rodrigues. "Ik ga er alles aan doen om tegen Zweden wél te scoren."