PSV had schuld van bijna 50 miljoen euro: 'Champions League kost 6 miljoen extra'

PSV had schuld van bijna 50 miljoen euro: 'Champions League kost 6 miljoen extra'

07-09-2017 15:55
131

Het feit dat PSV deze zomer aan handen en voeten gebonden was op de transfermarkt, heeft te maken met een gigantische schuld uit het verleden. Algemeen directeur Toon Gerbrands legt dat uit in een interview met Voetbal International. 

Menig PSV-supporter snapte niet dat hun club gedwongen was om spelers te verkopen én niet de financiële middelen had om bijvoorbeeld een linksback aan te trekken. "Mensen vergeten vaak snel. Toen ik drie jaar geleden hier begon, had PSV net een financiële herstructurering achter de rug. Dat was mooi voor de club, maar er stond wel een schuld van bijna vijftig miljoen euro in de boeken", aldus Gerbrands. 

"Na gesprekken met de raad van commissarissen wist ik waar ik aan begon: die schuldenlast moest worden teruggebracht. En dat moesten we zo regelen dat we onze sportieve ambities geen geweld aan zouden doen. Nou, dat is gebeurd", vervolgt hij. "We zijn twee keer kampioen geworden, hebben Champions League gespeeld en we hebben onze financiële huishouding op orde."

"Maar vergeet niet dat als we twintig miljoen extra inkomsten krijgen door de Champions League, we ook zes miljoen extra kwijt zijn aan premies en dergelijke. Toch schrijven we al een aantal jaren zwarte cijfers en dat gaan we ook dit jaar weer doen."