Er is een spelletje gespeeld, zeker zo vlak voor de transferdeadline

"Er is een spelletje gespeeld, zeker zo vlak voor de transferdeadline"

07-09-2017 21:49
9

Willem II-aanwinst Timon Wellenreuther houdt een naar gevoel over aan zijn vertrek bij Schalke 04. Bij de volksclub uit de Bundesliga zijn er 'spelletjes gespeeld', vertelt de goalie in gesprek met Voetbal International. 

Twee seizoenen geleden werd Wellenreuther (21) door Schalke bij Real Mallorca gestald. "Het doel was een seizoen lang álles te keepen, om vervolgens de volgende stap te maken bij Schalke. Ik keepte bij Mallorca inderdaad alles, maar die stap kwam er nooit."

Na zijn terugkeer wordt duidelijk dat de sluitpost op een dood spoor zit bij Schalke. "Nadat de voorbereiding afgelopen was, kreeg ik ineens te horen dat ik derde keeper was. Toen ik bij Mallorca zat, haalde de club Simon Henzler als keeperstrainer. Hij kwam van SC Paderborn, en nam doelman Alexander Nübel mee naar Schalke. Nou, dan weet je het wel, hè...?"

"Er is een spelletje gespeeld, zeker zo vlak voor de transferdeadline. Ik had nog vier dagen om een nieuwe club te vinden. Dat lukte niet. Het was een rampjaar, heel moeilijk. Maar ik kon er toch weinig meer aan veranderen, dan kun je beter hard gaan trainen en wachten totdat je contract afloopt."