Schorsing dreigt voor Alli na middelvinger: Moeten we Mr. Bean ook censureren?

Schorsing dreigt voor Alli na middelvinger: "Moeten we Mr. Bean ook censureren?"

08-09-2017 11:05
28

Het opsteken van zijn middelvinger tijdens een interland met Engeland komt Dele Alli mogelijk duur te staan. De FIFA heeft aangekondigd een disciplinair onderzoek te starten naar de middenvelder van Tottenham Hotspur.

Alli zorgde voor opschudding door tijdens de interland tegen Slowakije zijn middelvinger op te steken. De middenvelder stelde echter dat het gebaar niet gericht was tegen scheidsrechter Clement Turpin, maar tegen ploeggenoot Kyle Walker. Bondscoach Gareth Southgate kon zich er niet druk om maken. "Die twee hebben nu eenmaal een vreemde manier van communiceren." Ook Walker kon er wel om lachen, getuige de onderstaande tweet.

Wedden

Meer odds

Voor Alli dreigt echter een schorsing. "We kunnen bevestigen dat er een onderzoek is gestart naar het incident", wordt een woordvoerder van de FIFA geciteerd door The Guardian. "Op dit moment kunnen we er geen commentaar op geven." Tottenham-manager Mauricio Pochettino deed dat wel. De Argentijn liet weten dat een schorsing van Alli in zijn ogen belachelijk is. "Het was gewoon een grap tussen Alli en Walker, net zoals Mr. Bean die ooit maakte. Moeten we Mr. Bean dan ook gaan censureren? Kom op zeg!"