Pastoor over 'piemelspits': 'Als hij er hier geen gewoonte van maakt..'

Pastoor over 'piemelspits': 'Als hij er hier geen gewoonte van maakt..'

08-09-2017 14:55
23

Alex Pastoor vindt het 'flauw' dat Sparta-aanwinst Nick Proschwitz nog steeds herinnerd wordt aan een incident uit zijn tijd bij SC Paderborn. De Duitse spits werd door de club ontslagen omdat hij zijn geslachtsdeel liet zien aan een medewerkster van een Turks hotel. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'piemelspits'.

"Ik zou hem na kunnen doen", grapt Pastoor tegen RTV Rijnmond. "Ik hoef daar niets over te zeggen. Het is zo ongelooflijk flauw dat dat steeds opgerakeld wordt. Als hij er hier geen gewoonte van maakt, is het volgens mij een incident. Of hij geplaagd gaat worden in de groep? Dat lijkt me een gezonde zaak. Intern moeten we daar wat druk op gaan zetten, want we kunnen best in een toneelstukje samenvatten hoe dat precies gegaan is. Ik denk dat dat tot hilarische taferelen leidt."

Wedden

Meer odds

Met Proschwitz neemt Sparta het zondag op tegen het geplaagde FC Twente, al focust Pastoor zich niet op de ploeg die onder druk staat. "Mijn aandacht gaat uit naar Sparta. Zij hebben nieuwe spelers, maar je weet ook niet of ze gaan spelen. Je proeft dat er iets loos is, maar meer niet. Ik heb m'n handen vol aan Sparta."