Lammers en Mauro Junior schieten Jong PSV naar zege, NEC hard onderuit

Lammers en Mauro Junior schieten Jong PSV naar zege, NEC hard onderuit

08-09-2017 21:54
37

Jong PSV heeft zich herpakt na de afstraffing tegen Jong Ajax. De ploeg van coach Martin Haar was met 1-2 te sterk voor stadgenoot FC Eindhoven. FC Oss heroverde de koppositie in de Jupiler League, terwijl NEC kansloos onderuit ging.

Sam Lammers opende de score voor Jong PSV na ruim een kwartier spelen. De spits, die deze zomer definitief aansloot bij de A-selectie, kapte op de rand van het zestienmetergebied tegenstander Loof uit, om de bal vervolgens op prachtige wijze in de bovenhoek te krullen. De bezoekers drukten echter niet door en daar profiteerde FC Eindhoven van. Mart Lieder veranderde een schot net voldoende van richting en liet Eloy Room kansloos.

Mede dankzij de doelman bleef Jong PSV in de tweede helft overeind. Het wedstrijdbeeld kantelde weer in het voordeel van de beloften na de entree van Donyell Malen, die tijdens zijn debuut gevaar stichtte met zijn snelheid en pogingen van afstand. Toch was het niet hij, maar Mauro Junior die Jong PSV drie punten bezorgde. Een droge knal betekende zijn eerste treffer in het betaald voetbal: 1-2.

FC Oss rekende met 3-1 af met FC Dordrecht. Fatih Kamaçi maakte twee van de drie doelpunten voor Oss. De andere treffer van de thuisploeg kwam op naam van Richard van der Venne. Denis Mahmudov opende de score namens Dordrecht. De bezoekers eindigden het duel met tien man door een rode kaart voor Gustavo Hamer. Door de overwinning komt Oss na vier duels op tien punten. Het neemt de koppositie over van Jong Ajax, dat maandag nog tegen RKC Waalwijk speelt.

NEC leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. De Nijmegenaren hadden heel weinig in te brengen bij hekkensluiter FC Den Bosch en gingen met liefst 3-0 onderuit. Dennis Kaars, Niek Vossebelt en Muhammed Mert waren trefzeker namens de Bosschenaren.

SC Cambuur - Jong FC Utrecht
Het treffen tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht werd getroffen door diverse problemen. De wedstrijd begon met een half uur vertraging doordat het kletsnatte kunstgrasveld in Leeuwarden hobbels vertoonde. Na ruim een uur spelen moest het duel ook nog eens worden stilgelegd wegens rookontwikkeling. De wedstrijd zelf eindigde in 2-2.

Overige uitslagen:
Go Ahead Eagles - FC Volendam 1-1
Almere City FC - Helmond Sport 3-1
FC Emmen - Fortuna Sittard 0-0
De Graafschap - MVV Maastricht 1-2