Cocu klaart de lucht: 'Spelers kunnen weleens sociaalwenselijke antwoorden geven'

Cocu klaart de lucht: 'Spelers kunnen weleens sociaalwenselijke antwoorden geven'

09-09-2017 14:23
9

PSV slaagde er de laatste dagen van de transferperiode niet in om een linksback aan te trekken, maar trainer Phillip Cocu telt zijn zegeningen. Ondanks buitenlandse interesse bleven Jürgen Locadia, Steven Bergwijn, Jeroen Zoet en Santiago Arias in Eindhoven.

Volgens Cocu is dat de belangrijkste winst, aangezien PSV qua routine al een aardig jasje uitdeed. "Daarom is het zó belangrijk dat die jongens zijn gebleven", zegt hij tegen De Telegraaf. "De balans in de selectie, tussen jonge en ervaren spelers, moet wel goed genoeg zijn om mee te doen om de titel. Dat is in mijn ogen gelukt."

"Natuurlijk, dat er geen linkervleugelverdediger kwam was een teleurstelling. Maar dat is ook inherent aan de transferperiode", vervolgt de coach. "Vergeet niet dat jongens als Arias en Locadia ook al heel veel wedstrijden hebben gespeeld en al een aantal jaar meelopen. Ik ben heel gelukkig dat zij zijn gebleven."

De teleurstelling bij spelers als Luuk de Jong en Zoet over het uitblijven van een transfer wist Cocu in een gesprek snel weg te nemen, stelt hij. "Als je begrip hebt voor elkaars positie en situatie, wil dat wel helpen. We hebben goed kunnen verwoorden waarom sommige keuzes gemaakt zijn. Dan is de lucht erg snel geklaard."

"Spelers kunnen weleens sociaalwenselijke antwoorden geven, maar ik heb er een heel goed gevoel over hoe de selectie er nu voorstaat", vervolgt Cocu. "Zowel individueel als qua team. Dan sluit je zo'n transferperiode meteen af met z'n allen."