'Ik raakte Kluivert niet. Dat hij daarna een beetje op me duikt, deed hij slim'

'Ik raakte Kluivert niet. Dat hij daarna een beetje op me duikt, deed hij slim'

10-09-2017 07:53
26

Bram van Polen hield een dubbele kater over aan de nederlaag van PEC Zwolle tegen Ajax (3-0). Een fout van de aanvoerder leidde de openingstreffer in en in de tweede helft veroorzaakte hij een penalty, die werd gemist door Hakim Ziyech.

Van Polen haalde Justin Kluivert onderuit in het strafschopgebied, maar de verdediger was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. "Voor mijn gevoel was het geen penalty", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik gleed door, maar volledig voor de bal en voor hem langs. Ik raakte Kluivert in eerste instantie niet. Dat hij daarna een beetje op me duikt, deed hij wel slim. Ik snap dat de scheidsrechter hem geeft, maar je ziet dat de sliding niet op de man is."

Na een sterke openingsfase van de thuisploeg herpakte PEC Zwolle zich. "We begonnen nog redelijk, maar door een fout van mij kwam Ajax op 1-0. Daarna kwamen we iets meer aan voetballen toe, maar waren we net niet meedogenloos genoeg. Dan zie je dat Ajax meer individuele kwaliteit heeft. Ze waren een maatje te groot, zo eerlijk moet je ook zijn."