Faber: 'Verschil tussen ons. Vanuit jouw werk snap ik dat je negatief moet zijn'

Faber: 'Verschil tussen ons. Vanuit jouw werk snap ik dat je negatief moet zijn'

10-09-2017 20:59
16

Ernest Faber vindt dat er voldoende werk aan de winkel is voor FC Groningen na de 1-1 tegen VVV-Venlo. De trainer van de Groningers schetst de situatie echter anders dan de verslaggever van RTV Noord, die in de ogen van Faber 'negatief' is.

"Als wij de kansen afmaken is iedereen wat positiever en euforischer", zegt Faber. "Nu is het glas half leeg. Dat begrijp ik allemaal wel, maar wij willen graag beter. Of het slecht was? Aan de bal waren we slordig. Dan zie je dat je onrustig wordt. Hoe nu verder? Het moet beter."

De verslaggever van RTV Noord is van mening dat het maar niet beter wordt met Groningen. "Dat is hoe jij er in staat", reageert Faber. "Jij bent wat negatiever van nature, ik wat positiever. Ik zit wat langer in het voetbal", aldus Faber. "Of ik positief blijf? Ja, dat is het verschil tussen jij en ik. Of ik snap dat je negatief bent? Vanuit jouw werk snap ik dat. Dat móet je ook zijn denk ik. Je kunt alleen maar dingen beter doen als je vanuit de kwaliteiten van je groep denkt."