Bevestiging vanuit Brazilië: Barcelona heeft eerste aanwinst van 2018 binnen

Bevestiging vanuit Brazilië: Barcelona heeft eerste aanwinst van 2018 binnen

10-09-2017 23:12
16

FC Barcelona heeft de eerste aanwinst voor volgend seizoen zo goed als binnen. De Colombiaanse verdediger Yerry Sanchez Mina komt in de zomer van 2018 over van Palmeiras.

Alexandre Matto, sportief directeur van de Braziliaanse club, heeft tegenover Globoesporte bevestigd dat zijn club akkoord is met Barcelona. Een maand geleden werd al gemeld dat de Catalanen de optie van negen miljoen hebben gelicht, die de 22-jarige mandekker in zijn contract had staan. De Colombiaan is momenteel herstellende van een gebroken middenvoetsbeentje en wordt eind september weer op het veld verwacht.

Mina gaat over een jaar dus naar Barcelona, terwijl hij eigenlijk deze zomer al de overstap had moeten maken. Dit ging echter niet door vanwege zijn blessure. Met de negen miljoen voor Mina heeft Barcelona de afgelopen maanden meer dan 200 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Eerder deze zomer kwamen Ousmane Dembélé, Paulinho, Gerard Deulofeu, Nelson Semedo en Marlon Santos al voor in totaal 192,5 miljoen naar Camp Nou.