Update: Enorme tegenvaller voor Vitesse: spelmaker ontbreekt tegen SS Lazio

Update: Enorme tegenvaller voor Vitesse: spelmaker ontbreekt tegen SS Lazio

13-09-2017 12:43
13

Een flinke aderlating dreigt voor Vitesse in het Europa League-duel met SS Lazio. Trainer Henk Fraser weet nog niet of hij donderdag wel over Thulani Serero kan beschikken, meldt De Telegraaf.

Serero viel zaterdag tijdens de 0-3 zege bij Excelsior uit met een hamstringblessure. Hij liet zich twintig minuten voor tijd vervangen door Mukhtar Ali. Eerder moest Serero vanwege hamstringklachten al afzeggen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika.

Een absentie van Serero zou een streep door de rekening zijn voor de Arnhemmers. Als verbindingsspeler heeft de 27-jarige middenvelder zich in korte tijd opgewerkt tot onmisbare schakel. Hij is bovendien de speler met de meeste internationale ervaring.

Serero kwam deze zomer transfervrij over van Ajax. Hij stond zes jaar onder contract bij de Amsterdammers, maar was daar uit beeld geraakt. Vitesse ontvangt Lazio voor zijn eerste groepsduel in de Europa League. De aftrap is om 21.05 uur.

Update 13-9, 12.43 uur: Vitesse moet het donderdag definitief zonder sleutelspeler Thulani Serero stellen. De controleur én spelmaker is niet de enige die ontbreekt tegen SS Lazio. Arnold Kruijswijk ontbreekt door rugklachten, terwijl Mukhtar Ali ook niet beschikbaar is.