Update: Den Haag geeft toestemming voor demonstratie van Ajax-supporters

Update: Den Haag geeft toestemming voor demonstratie van Ajax-supporters

13-09-2017 13:56
111

Zo'n 250 Ajax-fans willen zondag in Den Haag protesteren tegen de maatregelen die de gemeente daar heeft genomen rond de twee duels van Ajax in de Hofstad. Zowel tegen ADO Den Haag als SVV Scheveningen is de Amsterdamse aanhang niet welkom.

Volgens de AFCA Supportersclub heeft de gemeente Den Haag tot twee keer toe een gepland overleg op het laatste moment afgezegd. "Het is de onwil van de club en de Haagse autoriteiten om dit niet fatsoenlijk te willen faciliteren. Dit terwijl Ajax ieder seizoen kaarten aanbiedt aan Den Haag om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena bij te wonen", zegt een woordvoerder tegen AT5.

Wedden

Meer odds

De groep van naar eigen verwachting 249 fans wil met de actie afdwingen dat het bekerduel met Scheveningen in het Cars Jeans Stadion alsnog bezocht mag worden. "Wij kunnen ons niet voorstellen dat de fans van ADO willen dat er jaar in, jaar uit geen Ajax-supporters aanwezig zijn."

"Met het amateuristische gedoe rondom de bekerwedstrijd tegen SVV is voor de ons de maat vol. Daarom gaan wij nu actie voeren middels een melding voor een demonstratie voor 249 mensen", besluit de woordvoerder van de supportersclub.

Update 13-9, 13.56 uur: Ajax-supporters mogen zondag in Den Haag demonstreren op de Koekamp, vlakbij het Malieveld. De AFCA Supportersclub wilde eigenlijk demonstreren bij het stadhuis, maar dat staat burgemeester Pauline Krikke niet toe omdat er dan al een ander evenement op het plein gepland staat, meldt het Algemeen Dagblad. De demonstratie begint om 14.30 uur, tegelijk met de aftrap van ADO Den Haag - Ajax.