Update: Oranjevrouwen vinden toch nog oefenpartner na Deens conflict

Update: Oranjevrouwen vinden toch nog oefenpartner na Deens conflict

12-09-2017 13:26
20

Het is niet zeker of de oefeninterland tussen de Oranjevrouwen en Denemarken doorgaat. De Deense vrouwen zijn in conclaaf met de nationale voetbalbond en bleven volgens Danmarks Radio maandag zelfs weg van de training.

Het conflict tussen de dames en de Deense bond heeft te maken met een nieuwe arbeidsovereenkomst tussen beide partijen. De herhaling van de finale van het afgelopen EK staat gepland voor aanstaande vrijdagavond 18.00 uur in de CASA Arena in Horsens. Voor de wedstrijd zijn al 9400 kaarten verkocht. In het voorjaar werd de afspraak al gemaakt dat beide landen na het EK een oefenwedstrijd tegen elkaar zouden spelen.

De KNVB rekent er echter op dat de wedstrijd doorgaat. "Sinds enkele dagen zijn we op de hoogte van het problemen daar", zegt een woordvoerster van de voetbalbond tegen het Algemeen Dagblad. "Daarom staan we deze dagen in nauw contact met de Deense bond. We gaan er echter gewoon vanuit dat de wedstrijd van vrijdag doorgaat."

Update 12-9, 12.16 uur: De oefeninterland van de Oranjevrouwen van vrijdag in Denemarken, een reprise van de EK-finale van vorige maand, gaat niet door. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman heeft de vlucht naar Denemarken gecancelled, meldt de KNVB. Door een arbeidsvoorwaardelijk conflict tussen de Deense selectie en de Deense bond is de oefenwedstrijd geschrapt.

Update 12-9, 13.26 uur: Toch nog een vriendschappelijke wedstrijd voor de Oranjevrouwen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman oefent donderdag in en tegen België in een besloten duel, meldt het Algemeen Dagblad.