'Feyenoord-investeerder vertrekt bij de club; onvrede bij Vrienden van Feyenoord'

'Feyenoord-investeerder vertrekt bij de club; onvrede bij Vrienden van Feyenoord'

11-09-2017 23:48
42

Rob Slotboom vertrekt bij Feyenoord. Hij heeft de clubleiding van de Rotterdammers laten weten dat hij eind september uit de raad van commissarissen stapt. Sinds 2014 was hij lid van het toezicht houdende orgaan.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. Negen maanden na het vertrek van Pim Blokland stapt ook Slotboom op. De kapitaalkrachtige investeerders stonden met de Vrienden van Feyenoord aan de basis van de financiële wederopstanding van Feyenoord. In ruil voor de kapitaalinjectie kregen Blokland en Slotboom twee plekken in de rvc van Feyenoord. Door de investering van het duo werd Feyenoord in 2011 van de ondergang gered.

Vorig jaar december stapte Blokland uit de rvc omdat hij vond dat hij weinig invloed meer had op het dagelijkse beleid van de landskampioen. Hij was van mening dat president commissaris Gerard Hoetmer te veel afging op technisch directeur Martin van Geel en maling had aan de mening van andere rvc-leden, zo schrijft het AD. De ochtendkrant meldt dat de Vrienden van Feyenoord zich steeds minder serieus genomen voelen in Rotterdam-Zuid. 

Slotboom wil in deze fase nog niet naar buiten treden over zijn vertrek. De rvc bestaat nu nog uit vleesmagnaat Herman van Drie, Hoetmer, Gérard Moussault en William Bontes. Bontes zal echter ook vertrekken als commissaris. Hij is in dienst getreden bij VolkerWessels. Naar verwachting gaat het bouwbedrijf een rol spelen bij de eventuele toekomstige bouw van een nieuw stadion, waardoor het gevaar van belangenverstrengeling op de loer ligt.