Cocu doet mogelijk weer beroep op bankzitter: 'Is in mijn geval niet anders'

Cocu doet mogelijk weer beroep op bankzitter: 'Is in mijn geval niet anders'

12-09-2017 09:08
23

Door de rode kaart van Hirving Lozano én een mogelijke schorsing voor Jürgen Locadia lonkt er voor Luuk de Jong een terugkeer in de basis van PSV. Tijdens de topper tegen Feyenoord van aanstaande zondag moet de bankzitter mogelijk aan de bak, weet hij zelf ook. 

"Ik moet net als ieder ander keihard werken op de training om de trainer te overtuigen en dat ga ik ook doen", aldus De Jong in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij baalt op de PSV-bank. "Voetbal is onder alle omstandigheden mijn werk en ik haat verliezen. Elke speler die niet in de basis staat, hoort zich op de bank te verbijten en dat is in mijn geval niet anders."

PSV ging zondag pijnlijk onderuit (2-0) bij sc Heerenveen. Het is inmiddels zes jaar geleden dat de Eindhovenaren voor het laatst wonnen in Friesland. Twee jaar terug droeg De Jong bij aan een remise in het Abe Lenstra Stadion. "We waren toen in de eerste helft helemaal niet zo kansloos als we nu waren, integendeel. We hadden nu in de eerste helft met elf man beter bij elkaar moeten blijven."

"Als je na zes minuten met 2-0 achter staat, ligt het bijna nooit aan één of enkele spelers, maar aan het collectief. We wonnen drie wedstrijden en laten we nu niet na een nederlaag meteen in paniek raken."