'Fantastische Ricky van Wolfswinkel is hét gevaar voor Manchester United'

'Fantastische Ricky van Wolfswinkel is hét gevaar voor Manchester United'

12-09-2017 10:58
28

Ricky van Wolfswinkel is dinsdagavond de aangewezen man bij FC Basel om Manchester United pijn te doen. Dat zegt zijn teamgenoot Marek Suchy en trainer Raphael Wicky.

"We nemen het op tegen een heel sterke tegenstander, maar hebben er vertrouwen in dat we de drie punten mee naar huis kunnen nemen", zegt Suchy op de persconferentie voor het eerste Champions League-duel op Old Trafford. "Hoe? Nou, Ricky van Wolfswinkel is een goalgetter, onze nummer één in de spits. Hij is hét gevaar voor Manchester United."

Ook Basel-trainer Wicky vestigt zijn hoop op Van Wolfswinkel, die sinds deze zomer voor de Zwitserse kampioen speelt. Een avontuur in Engeland bij Norwich City werd eerder geen succes. "Ik kan hem alleen beoordelen op zijn tijd in Zwitserland. Hij is tot nu toe geweldig voor ons", aldus Wicky over Van Wolfswinkel, die op zeven goals in zeven duels staat.

Wicky besluit: "Hij ziet er gewoon fantastisch uit op het veld - een echte spits in de zestien. Hij weet waar de goal is. Ook zijn persoonlijkheid is goed voor het team. Hopelijk kan hij ook veel scoren in de Champions League, te beginnen dinsdagavond tegen Manchester United.