Update: 'Als PSV schikkingsvoorstel afwijst, is Locadia inzetbaar tegen Feyenoord'

Update: 'Als PSV schikkingsvoorstel afwijst, is Locadia inzetbaar tegen Feyenoord'

12-09-2017 13:48
101

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar Jürgen Locadia. De aanvaller van PSV zou hebben gespuugd naar Denzel Dumfries van sc Heerenveen.

Het incident gebeurde zondag in de 66ste minuut van de competitiewedstrijd tussen Heerenveen en PSV (2-0). De KNVB meldt dat Locadia en PSV tot woensdag 10.00 uur hebben om hun verklaringen naar de aanklager te sturen. Die zal dan een oordeel vellen. Op basis van het vooronderzoek volgt er een schikkingsvoorstel of een sepot.

Als Locadia een schorsing opgelegd krijgt, mist hij waarschijnlijk de Eredivisie-kraker van aanstaande zondag tegen Feyenoord. Het nieuws uit Zeist komt PSV extra slecht uit, omdat Hirving Lozano ook een schorsing moet vrezen. De KNVB wil Lozano voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk, na 'ernstig gemeen spel' tegen Dumfries. PSV is in beroep gegaan. De tuchtcommissie buigt zich donderdag over de zaak.

Update 13.48 uur: De kans is groot dat Jürgen Locadia zondag gewoon inzetbaar is in de topper tussen PSV en Feyenoord. Als de Eindhovense club een schikkingsvoorstel afwijst, dan tilt de KNVB de zaak over het weekeinde heen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Het spuugincident rond Locadia en Dumfries: