Kritiek op 'niet voetbalmensen' bij Palace: 'Dan zien ze de progressie niet'

Kritiek op 'niet voetbalmensen' bij Palace: 'Dan zien ze de progressie niet'

12-09-2017 13:42
33

John Heitinga snapt weinig van de beslissing van Crystal Palace om Frank de Boer al na vier competitiewedstrijden te ontslaan. Hij twijfelt echter niet aan diens vakmanschap.

"Ik vind hem een heel goede trainer, bevlogen en met een duidelijke visie. Ook al stelde hij me na mijn terugkeer naar Ajax niet op", zegt Heitinga met een knipoog in De Telegraaf. "Het is jammer dat hij niet meer tijd heeft gekregen bij Crystal Palace, want het inslijpen van een nieuwe speelstijl lukt nu eenmaal niet van de ene op de andere dag."

"Met dit elftal en zo weinig geduld van de clubleiding was hij kansloos in het geweld van de Premier League", aldus Heitinga. "Ik hoop dat hij snel een mooie, nieuwe club vindt, want zijn ontslag bij Internazionale en Crystal Palace doet wat mij betreft helemaal niets af aan zijn vakmanschap."

Tonny Bruins Slot, die bij Ajax samenwerkte met De Boer, sluit zich daar bij aan. "Het team maakte een positieve ontwikkeling door, de lijnen zoals Frank graag zag, werden steeds duidelijker en daarmee kregen ze een hoop kansen bij Burnley. Dan moet de bal een keer goed vallen en wordt het 4-2 of 5-2 voor Palace, maar dat gebeurde niet."

"Ja en dan komt je lot in handen van niet voetbalmensen. Bij een gebrek aan voetbalachtergrond zien ze de progressie niet of onderkennen deze niet en sturen je in een emotionele bui weg. Te vroeg naar mijn oordeel", besluit Bruins Slot.