Oud-Ajacied predikt tijd voor Riedewald: Hij was de protegé van Frank de Boer

Oud-Ajacied predikt tijd voor Riedewald: "Hij was de protegé van Frank de Boer"

12-09-2017 14:57
24

Eyong Enoh hoopt dat Jaïro Riedewald de tijd krijgt om te slagen in de Premier League. De verdediger werd afgelopen zomer door manager Frank de Boer naar Crystal Palace gehaald. Nu De Boer is ontslagen is ook het perspectief van Riedewald onduidelijk.

Enoh is lovend over de kwaliteiten van Riedewald, die hij bij Ajax leerde kennen. "Hij was de protegé van Frank de Boer. Hij was degene die hem ontdekte, ontwikkelde en de kans gaf", zegt de Kameroener in gesprek met Sky Sports, dat stil staat bij de toekomst van de ex-Ajacied. Hij hoopt dat Riedewald ook zonder De Boer uiteindelijk zijn plekje weet te veroveren bij Crystal Palace.

"Zijn overstap naar de Premier League is een uitdaging, maar ik wens hem echt het beste want hij heeft de basis", aldus Enoh, die Ajax zelf in 2013 verruilde voor Fulham. "Als je de basis leert in Nederland, wat betekent dat je goed bent aan de bal en tactisch sterk, moet je alleen nog een beetje aan je fysiek werken. Maar als je intelligent ben kan je altijd in de Premier League spelen."