Alles is half bij PSV, of het nu om het transferbeleid of de speelwijze gaat

"Alles is half bij PSV, of het nu om het transferbeleid of de speelwijze gaat"

12-09-2017 15:15
74

Aad de Mos is kritisch op technisch manager Marcel Brands en trainer Phillip Cocu van PSV. Volgens de analist ontbreekt het de Eindhovenaren aan een identiteit.

PSV liep zondag tegen een 2-0 nederlaag aan bij sc Heerenveen, nadat de ploeg eerder al werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. De kritiek op Brands en Cocu zwelt aan. "Ik denk dat beiden in gebreke zijn gebleven", zegt De Mos tegen Voetbal International. "Je weet bij PSV op dit moment niet waar je aan toe bent. Er is geen identiteit."

"Bij Ajax, FC Utrecht en Heerenveen weet je als ze voetballen precies wat je krijgt", vervolgt De Mos. "Bij PSV weet je niet of ze druk gaan zetten of juist gaan inzakken. Alles is half, of het nu om het transferbeleid, de speelwijze of het inpassen van jeugd gaat. Ze maken geen duidelijke keuze."

Kees Ploegsma, zaakwaarnemer en oud-directeur van PSV, wijst naar de clubleiding. "Ik vind dat de directie in gebreke is gebleven. Brands is namelijk afhankelijk van het geld. Ik ken de financiën van PSV niet volledig, maar ik vind dat ze in hun zoektocht naar een linksback wel wat meer risico hadden mogen nemen. Nu kost het denk ik meer."