'Intelligente' Ajacied: 'Was voor mij al snel duidelijk dat ik naar Ajax wilde'

'Intelligente' Ajacied: 'Was voor mij al snel duidelijk dat ik naar Ajax wilde'

12-09-2017 16:14
18

Teun Bijleveld stapte dit seizoen over van AZ naar Ajax en heeft tot nu toe nog geen enkele moeite gehad om zich aan te passen in Amsterdam. De middenvelder stroomde in bij Jong Ajax, waar hij alle vier de competitieduels in de basis mocht starten.

"Met je ouders, je vrienden en je zaakwaarnemer heb je het erover", zegt Bijleveld tegen Ajax TV. "Je wilt gewoon profvoetballer worden. Voor mezelf was het al vrij snel duidelijk dat ik de stap naar Ajax wilde maken. Ajax is gewoon een grotere club met meer aanzien en heb nu betere spelers om me heen. Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel. Dat heeft misschien ook wel meegespeeld."

Bijleveld staat z'n mannetje in Amsterdam en kan prima meekomen. "Ik had meer moeite verwacht en heb me goed kunnen aanpassen. Ik ben een voetballer die houdt van voetballen. Daar staat Ajax ook voor. Het is allemaal goed gegaan."

Bijleveld weet ook goed wat zijn kwalititen zijn. "Ik ben redelijk intelligent. Ik zie het spelletje wel. Wegdraaien, kort kappen, een steekbal om het spel open te breken. Daar liggen mijn kwaliteiten", aldus de middenvelder.