Geen steun voor De Boer: 'Hij had dit toch moeten weten. Dat bestaat niet'

Geen steun voor De Boer: 'Hij had dit toch moeten weten. Dat bestaat niet'

12-09-2017 16:26
32

Frank de Boer is volgens Henk Hoijtink van dagblad Trouw geen toptrainer. Dat concludeert de journalist op basis van zijn ontslag bij Internazionale en Crystal Palace. De Boer had volgens Hoijtink aan kunnen voelen dat zijn ontslag in Engeland eraan zat te komen.

"Het is een beste kerel en een sieraad voor het Nederlandse voetbal geweest, maar ook bij Ajax is hij ondanks vier kampioenschappen op rij niet als een volwaardige trainer weggegaan", zegt Hoijtink bij De Tafel van Kees van FOX Sports. "In de internationale wedstrijden heeft hij dingen nagelaten waardoor er geen stappen zijn gezet. Vervolgens overkomt hem dit twee keer."

Bij Internazionale werd De Boer ook al na enkele maanden ontslagen. "Dat kan iedereen één keer overkomen, maar twee keer..Dan moeten wij als Nederland zijnde ook naar de andere kant van Frank de Boer gaan kijken", aldus Hoijtink. "Hij is het symbool van het Nederlandse eenzijdige voetbal, waarin we stil zijn komen te staan. Want het kan niet zo zijn dat je twee keer zo snel de zak krijgt."

Het argument dat De Boer van Crystal Palace de tijd zou krijgen om zijn speelstijl in te slijpen, gaat volgens Hoijtink niet op. "Dat zijn mooie praatjes, maar als we daar nog in geloven.. Dat moet hij toch ook weten. Dat bestaat toch niet. Het is het Willem ll van Engeland. Of het ADO Den Haag, of misschien wel het Roda JC. Die loopt ook al lang mee. Dit kon je voorzien. Vroeg of laat, het is vroeg geworden."